tisdag 27 maj 2014

CRAYONE spring tour


Biskops Arnö


Vi packade våra väskor och begav oss till Ella-huset, solen sken och bussen var fulltankad.
Då vi redan hade fixat så att spelställena skulle ha backline och PA så blev det inte så mycket att ta med sig även om det ändå är ett pusslande att få in grejerna på ett bra sätt.
Vi vinkade hejdå och resan puttrade mot den fantastiska färjan. Vi solade på soldäck och blev yra av höjderna ner till vattnet och funderade över Titanic och hur ont det måste ha gjort att slå i vattnet.
När vi kom fram så åkte vi in i Stockholm en mycket spännande trafikupplevelse och tillslut kom vi fram till slutdestinationen. Vi skulle övernatta hos Agnes mamma innan vi skulle bege oss till Biskops Arnö där vår första spelning skulle äga rum. Vi fick lasta upp allt i lägenheten och somnade som stenar.
Nästa dag strålade solen som aldrig förr och det var så varmt, på med solglasögonen packa ner allt igen och sedan åkte vi mot Biskop Arnös folkhögskola!
Väl framme möttes vi av en fantastisk natur och ett varmt välkomnande. Vi skulle spela i en nyrenoverad lada och vi fick övernatta i bröllopssviten. Då vi inte hade någon medhörning och ingen ljudtekniker fick vi trixa och mixa så gott vi kunde till ett bra ljud. Vi fick fantastisk mat och hann med att ta en extra siesta innan det var dags för show.
Det kom hyfsat med folk och konserten var lyckad, eleverna på skolan var glada att det äntligen hände något på skolan och bjöd med oss att sitta uppe på ett fantastiskt berg med en sagolikutsikt taget ur en Ronja rövardotterfilm. 
Gävle 
Senare somnade vi som stockar och dagen därpå tog vi det lugnt och solade, badade och åt gott innan vi skulle packa in grejerna i bussen och bege oss till Gävle där vi skulle övernatta hos Lovisas föräldrar.
Solen sken och vädret var kalas, vi turades om att köra bussen och vi fick se Sverige från dess vackraste sida mellan hägg och syren.
Väl framme i Gävle blev vi bortskämda med massa god mat till sent på kvällen då vi gick ut och fick se Gävles nattliv.


Dagen därpå packade vi bussen igen ’’vi börjar kunna det här nu vid det här laget’’ och begav oss till Uppsala där vi skulle spela på Crêperie Lemoni. Vi var förväntansfulla då det skulle komma många vänner och släktingar och kolla. Vi skulle också spela med Cosmic Blonde som går i tvåan på linjen.Uppsala

Väl framme möttes vi av världens trevligaste ljudtekniker Linus Brag, på rampljuset.se,  som gav oss det bästa ljudet vi kunde få. Senare blev vi bjudna på fantastiska crêpes och sen var det dags för show. Det var en jättekul spelning och det kokade i lokalen det var fantastiskt att se alla vänner i publiken och efteråt fick vi fin feedback.
Sen packade vi bussen och blev utlotsade genom den trånga porten och bussen begav sig mot Stockholm där vi skulle övernatta. På måndagen följande dag hade vi en ledig dag och fick oss en rundtur genom Stockholm och hann köpa lite musikgrejer och annat. Vi var senare ute och åt god mat och firade livet.

Linköping
Dagen därpå begav vi oss mot Linköping där vi skulle spela på Skylten med Cosmic Blonde.
Det tog ett tag att hitta dit men när vi väl kom fram möttes vi av ett stort ungdomshus med replokaler, café och en stor lokal med en stor scen och ljusrigg.
Vi soundcheckade och direkt efter så spelade vi, det var inte så mycket publik men den som var där var dessbättre väldigt energisk. Vi blev överraskade av att ljudteknikern började leka med ljudet mitt under spelningen men annars gick allt bra. Vi blev bjudna på varma mackor och sallad.


Kvällen spenderades i ett hus utanför Linköping hos Cosmic Blonde Emmas föräldrar, där vi sov på madrasser i samma rum som om det vore ett kollo, mysigt och roligt att få lyssna på alla snarkningar och fisar. 

Eskilstuna


Torsdagen dagen efter åkte vi till Eskilstuna vi hade bra med tidsmarginal och hade turen att få extrapris på lunch och tid till att ta en eftermiddagslur i en park under ett träd.
Sen åkte vi bort till Ungdomens hus där vi skulle spela, vi fick lasta upp grejerna på en kärra och dra upp dem för en brant backe, väl inne i lokalen möttes vi av två urgulliga ljud- och ljustekniker som gjorde allt vad de kunde för att ge oss det bästa ljudet. Det var en jättestor scen och en helt otrolig ljusrigg som vi senare fick pröva på att leka med.  I lokalen möttes vi också av barn som skulle ha uppspel på musikskolan före vår spelning de var nervösa och förväntansfulla. Hanna fick frågan att kompa dem på trummor på en låt och hon tackade ja. 
Det drog ihop sig för show och några barn hade lyckats klamra fast sina föräldrar och hålla kvar dem från sin vardagsstress till att se oss spela. Showen gick bra trots överflöd av rökmaskiner som gjorde en torr i halsen. 

Vi packade in i bussen och puttrade in mot Stockholm i solnedgången och skrev vår sista rad på vår första turné! 

CRAYONE

Agnes Rydberg Kullenmark, Lovisa Hellsten, Hanna Svensson & Josefin Söderqvist Holst