måndag 26 maj 2014

Cosmic turné

Nu är vi tillbaka på Gotland efter att ha åkt runt i södra Sverige på vår avslutande vårturné! Vi har träffat fantastiska människor, musiker och arrangörer i de städer vi spelat i och vi har haft så fruktansvärt roligt.
Amanda är redo för avfärd
Turnén började tidigt på morgonen den 13 maj då vi gick upp vid fyra på morgonen i Fårösund och började packa in i Boris (Hannas fina bil). Med sömngrus i ögonen körde vi på färjan i Visby över till Oskarshamn och tog oss därifrån ner till Ystad där vi hade vår första spelning på Ungdomens Hus på kvällen. Vi fick ett väldigt varmt mottagande och blev bjudna på en himmelsk vegetarisk paj innan vi spelade tillsammans med fenomenala Past Midnight. Efter spelningen var vi glada men trötta och körde då vidare till Malmö där vi somnade gott i våra sovsäckar i vår kompis Jespers vardagsrum.

Ingen rast ingen ro! Dagen efter gick vi upp i ottan (inte riktigt men nästan) och körde till Lund. För att få upp energin inför spelningen laddade vi våra magar med den här turnéns evige hantlangare: Salladsbaren på ICA/Hemköp/Coop. What would we do without you!? Vill ni ha tips om ställen att köpa sallad på kan ni höra av er till oss! Vid sjutiden spelade vi på Hemgården tillsammans med Descarado och Dokument #3 och hade askul! Vi hjälpte varandra att ratta ljudet och vi hade väldigt bra ljud när vi spelade, Tack Simon! Verkligen två grymma band att spela med. Alltid roligt att träffa musiker att stifta bekantskap med!

Gig nummer tre, Monokrom i Kalmar! Den här dagen var det väldigt varmt, som nästan alla andra dagar under den här turnén. Sveriges sommar blommade verkligen upp under de här dagarna vi var ute och det var så fint att se alla illgula rapsfält vi åkte förbi på vägen. Boris var dock väldigt varm och vi fick köra AC:n på full blås. När vi blev trötta i öronen av den vevade vi ner vindrutorna och kände oss som dreglande hundar, hängandes halvvägs ute med huvudet från fönstret. Även här hade vi fenomenalt bra ljud. Vi blev bjudna på den godaste linssoppan vi ätit och fick möjlighet att prata med många trevliga människor även här. Tack alla som vi spelade tillsammans med och fick lyssna på, och tack alla som lyssnade på oss!

Med utsikt över rapsfälten
I Uppsala spelade vi på Crêperie Lemoni, här tillsammans med Crayone! Först hittade vi inte dit och fick åka runt inne på stadens kullerstensgator ett tag med underliga blickar på oss, men efter många om och men, frågande om vägen och körande i smala gränder med bilen i fel körriktning hittade vi till slut dit. Det här var ett jättemysigt crêperie och ljudet var förvånansvärt bra inne i den lilla lokalen. Det levde upp till talesättet "less is more". Maten = HELT UNDERBAR och personalen likaså!


Sen cruisade vi vidare och hamnade i min hemstad, Linköping! Jag försökte ge vägvisning till spelstället åt Hanna och Agnes som körde med Crayone i skolans buss men gav helt fel riktning och skickade dem med en GPS-anvisning till andra sidan staden istället. Lokalsinnet borde kanske ses över lite... Här spelade vi i alla fall tillsammans på Skylten som har de finaste människorna som jobbar där. Vi blev bjudna på mat och pratade mycket med volontärerna från Skottland och England som var där på utbyte och med Sanna (som alltid jobbar där). Både vi och Crayone spelade för en liten skara folk som kom, men de lät ungefär sådär som en konsertpublik på Ullevi gör!

På G mot Malmö! Vädret = gassande sol, Trafiken = gasandes på. Efter Linkan åkte vi återigen ner till Skåne, den här gången för att spela i Malmö och på Far i Hatten. Vilken dag! Vi kom in på stället och kände oss genast som hemma, inkastade mitt i ett vardagsrum, men utomhus! Cecilia tog emot oss med öppna armar och vi blev bjudna på fantastisk veggomat. Det var många vi kände som kom och även många Ellor. Det var så himla kul att träffa dem igen. När vi gick upp på scenen och spelade var det skymning, otroligt fint väder och många människor där. Vi hade helt otroligt sjukt apkul på scenen och det kändes som att vi dansade och spelade i vårt eget kosmos tillsammans med energin från publiken!

Far i Hatten
Vår sista dag på turnén avslutades i härliga Götelabörg i positivparken vid 1200 kvadrat där ettårsdagen firades av förra årets invigning av parken (där vi då spelade med Harpya och Hurricane Youth)! Det var ett väldigt fint evenemang även i år med många fantastiska uppträdanden av ungdomarna på Ungdomens Hus och det var så kul att träffa Christian som jobbar där igen. Det var en blåsig dag och vi var tre stora glada hårmonster som spelade för människorna där. Tack för ert evigt omtänksamma varma mottagande och tusen tack för maten! Vi vill alltid komma tillbaka.

Vi vill ge ett STORT tack till alla nära och kära som kommit och kollat, bidragit med husrum och mat, och tack till alla nya människor vi har fått knyta kontakten med! Det här gör vi om!