tisdag 24 mars 2009

Polarvandring i morgonstund

Polarvandring i morgonstund
Fårösund i snökaos

På måndagen slogs hela Fårösund ut av ett strömavbrott. Detta tycktes vara ett förebud av vad som komma skulle.Lina Lidén gör sig redo för vandring

Liv Oschlag kom till restaurangen på tisdagmorgonen för att avnjuta sin sedvanliga frukost bestående av två rostmackor med ost och ett glas röd saft. Det var med nöd och näppe som Liv hade lyckats ta sig till restaurangen på morgonen, hon fick vid ett tillfälle gå tillbaka och gå genom skolan, då hon vid en husknut inte kom någonstans på grund av den starka motvinden. Liv berättade att elementen i nya internatet hade slutat fungera och det var mycket kallt.
Lina Lidén förkunnade "Jag skäms över att säga att den här gången gillar jag inte snön". Lina är dock van vid mycket snö från sina hemtrakter i Norrland.
Morgonens stora fråga var huruvida läraren i teori och gehör, Maria, skulle bege sig ut på den riskfyllda femmilafärden från Visby. "Och Cathrine" sade Liv Oschlag, och syftade på sångläraren.
Vi begav oss iväg till skolan, med stormen rivande hals över huvud. Ingen hade tänkt på att ta med sig tennisracket att snöra fast under skorna.

Jenny Wilhelmsson och Liv Oschlag med gitarrerna på ryggen och halsduken fladdrande i vinden.

När vi till slut kom fram (den tappra dryga hälft av klassen som tagit sig ut genom dörren) kändes det som ett storverk hade uträttats, vi behöver inte längre undra hur det känns att gå på polarexpedition på Antarktis, nu vet vi.

Lina Lidén vet hur man ska hantera snöiga vägar och kom fram helskinnad.