onsdag 9 maj 2012

Ella-ettan 2012 presenterar: THE FEEL GOOD TOUR
Ella-ettan 2012 presenterar: THE FEEL GOOD TOUR
Ljuva maj, men låt er inte luras utav fridens spirande liljor... För de tolv tjejer som under ett års tid tillsammans har levt ö-liv med intensiva musikstudier vid Ella Pop & Rocklinjen för kvinnor på Gotlands folkhögskola, är nu plötsligt slutet nära. För att ta farväl av världen - as they know it, samt ta tillfället i akt att fira medan de fortfarande är i livet åker de därför ut på en avskedsturné runt om i Sverige, med start i Ystad den 16:e maj och stor final på folkan i Fårösund den 29:e maj.
Städer som ingår i turnén:
Ungdomens Hus, Ystad - 16/5 
Arbis, Linköping - 18/5
Rack ’n’ Roll, Gävle - 19/5
Bistro Hijazz, Uppsala - 21/5
Kolingen, Stockholm - 22/5
Domkyrkan, Visby - 24/5
Gotlands Folkhögskola, Fårösund - 29/5
Velvet Blood:
Sätt sex tjejer från så vitt skilda platser som Stockholm, Göteborg, Texas och Ängelholm i ett och samma ensemblerum på en ö i Östersjön och be dem samsas om ett eget sound. Ett elakt socialt experiment? Nä, bara sluttampen av årskurs ett på Ella Pop & Rocklinjen. Ur (vad som kändes som) tusen timmars tystnad sprungen ur svåra språkförbistringar föddes så en bunt sammetslena pop/rock-pärlor på temat blod, svett och tårar. Den som trodde att vampyrtrenden var över får äta upp vitlöken och åter öppna kistan på vid gavel. 
Olivia Buchanan - Gitarr, Lexis Buchanan - Bas, Marie Birdie Persson - Sång & Trummor, Meddie Kajsadotter - Gitarr, Anna Österberg - Sång, Maja Wiking Thorsen - Sång.
Black River Falls:
Ett band med mycket drag i enligt medlemmarna själva. De spelar rock men låter sig influeras vitt och brett av bland annat smörsjungande danskar, folkölsflämtande folkparksrytmer, samt episka ögonblick ur den evigt blomstrande musikalbuketten. Norrländskt svårmod tycks eka i de tunga pukslagen, en doft av kontinenten svischar förbi i de knappt hörbart skorrande r:en hos den ena utav gruppens två kraftfulla sångerskor. Ja ni hör ju: Hårt, hett, härligt. 
Sofia Ström - Gitarr/Bas, Linn Johannesson - Gitarr/Bas, Frida Green - Sång, Alethe Hjuberger - Sång, Johanna Hansson - Trummor, Matilda Roth - Gitarr/Bas.