torsdag 25 mars 2010

Ettornas spelningsvecka

Såhär nästan två veckor efter vår spelningsveckas avslut är det på tiden att jag skriver hur det har gått. Vi har gjort så mycket den senaste tiden att det är svårt att komma ihåg allt som har hänt. Min plan är att jag berättar om spelningsveckan dag för dag så får någon annan fylla i om jag glömmer något. Vi var alltså ute och visade upp resultatet på den senaste tidens repande som innehöll ett block med udda taktarter samt låtarna vi skrev till ett radioprogram i P3 (som för övrigt kommer sändas 30 mars klockan 20.15).

Måndagen 8/3:
Internationella kvinnodagens 100-års jubileum! Det firade vi med dunder och brak genom att delta i ett arrangemang på Almedalsbiblioteket. Det var inte bara vi som spelade denna kväll utan teaterföreställningen Bitterfittan Airlines visades och RFSU var på plats och anordnade en muff-verkstad. Efter lite strul med tekniken och en stressig soundcheck genomförde vi en spelning med ett bra resultat och det var riktigt mycket folk i publiken.
När Jonna W och Ansko hade kört ett akustiskt set samtidigt som Vänsterpartiet bjöd på tårta var det att packa ihop PA och köra hem. Trötta men nöjda ställde vi alla grejer i filmsalen där vi skulle spela dagen efter.


På Almedalen

Tisdag 9/3:
Samling i filmsalen på kl. 08.30 för riggning och soundcheck och efter lunch kom två högstadieklasser från Fårösundsskolan och avnjöt en spelning som var grym från vår sida. När det var avklarat stannade några från publiken kvar och pratade lite och sedan riggade vi ner och lät grejerna stå kvar i ett hörn för att slippa packa bussen onödigt många gånger.
Denna eftermiddag var det så fint väder att jag och Lina passade på att ta en sväng med skidorna till Fårö för att se solen gå ner över raukarna:


Onsdag 10/3:
Ingen spelning och välbehövlig vila gjorde att vi gick på våra vanliga lektioner och spenderade resten av dagen uppradade i solen för att samla energi inför torsdagen som kom att bli den mest intensiva.

Torsdag 11/3:
Klockan 06.15 var det gäng trötta Ellor som samlades och packade bussen för avfärd mot Visby och Södervärnskolan. Två set skulle vi spela, först klockan elva och sedan klockan ett. God tid för riggning och soundcheck gjorde att vi kunde röjja som aldrig förr. Vi hade riktigt roligt och spelade bättre och bättre för varje spelning denna veckan.
När vi hade rockat brallorna av Södervärnskolan var det ett något slutkört band som drog vidare med siktet inställt på radiohuset där soundcheck inför fredagens spelning skulle äga rum.

Fredag 12/3:
08.00 var det avfärd mot Visby för sista gången denna vecka och vi var ganska nervösa men peppade inför den väntande radiospelningen. Programmet hette Maris Café och sändes i P4 Gotland. I studion satt en publik som intervjuades och vi körde våra låtar live utspritt i programmet. Spännande, nervöst, roligt och det gick över all förväntan!
Slitna, glada och stolta åkte vi hem, nöjda över hur vi hade genomfört veckan.