onsdag 11 februari 2009

Angående Logic

Jaha. Så sitter man där igen. Framför en dator i teorisalen. Med en uppgift som skall vara klar om lite mindre än en vecka. Men man litar ju på att det skall gå bra. Man har ju sina anteckningar.

Kan det verkligen vara så svårt att arra en låt? Man har ju ett spår att starta med, gitarr och sång. På samma kanal, visserligen, men hur mycket problem kan det egentligen innebära? Och man har ju redan fixat med crossfade och saxat, så då borde det ju egentligen bara vara att köra på. Man vet ju ungefär hur det skall låta. Lite intro med en loop som man kan fixa en volymåkning till. Viola på refrängen eller varför inte cembalo, när man ändå är igång med samplern? Och så reverb. Man vill ju inte försitta chansen att höra hur låten skulle kunna låta om den spelades på en fotbollsstadion. Men... vart i helvete finns reverbinställningen?

Varför fungerar varken crossfadeverktyget eller saxen på midispår?
Varför ger sustainpedalen motsatt effekt mot vad den skall?
Och varför, varför lägger man till en ganska betydande hjälpsökningsfunktion i ett såpass komplicerat program som Logic om det ändå bara kan berätta vad reverb är för något, och inte peka mig i rätt riktning för att faktiskt hitta och använda funktionen?

Ja,... så sitter man där igen. Som ett enda stort vandrande frågetecken. Som den idiot man känner sig som. Man bläddrar febrilt igenom sex månaders flitiga anteckningar, men det enda de skriver en på näsan är OM DU LÅTER DET SLÅ PÅ RÖTT SKALL DU DÖ EN HEMSK OCH UTDRAGEN DÖD.

Ja, det hjälper ju. Tack så mycket!