onsdag 15 februari 2017

Vår i luften

Trötthetens vecka är över (var det bara jag eller verkade universum ha gått i dvala?) och vårsolen börjar äntligen påminna om ljusare tider. Mycket har hänt sedan vi kom tillbaka utvilade från jullovet och tempot fortsätter. Det går knappt att tro kalendern när en tittar efter och ser att det bara har gått 6 veckor. Vi har väldigt kul helt enkelt! Så fort går det, nästan så att en ibland glömmer att stanna upp (Och inse att det också är bra att vila).

Finemang att det då t.ex. ställs till med kroppkaketävling på Fårö, som vi alla far iväg på tillsammans. Det är nåt speciellt med att åka färjan över till Fårö har Félicia och Lise konstaterat, och jag är beredd att hålla med dem om att det är lite magiskt. Känslan av äventyr sätts i alla fall igång! Kan avslöja att de flesta av oss åt kanske 3-4 kroppkakor var, medan de riktigt tävlingslystna åt omkring 7-22 (!).


Förra veckan hade vi äran att ha Katarina Nuttall i låtskriveri och branschkunskap igen. Det är alltid lika inspirerande och upplyftande så det var tråkigt att behöva tacka för denna tid i och med att det var sista gången. I uppgift hade vi fått ett låtskrivarsamarbete och resultatet fick vi presentera som avslutning, vilket var häpnadsväckande bra! Wow säger jag bara. Det var verkligen en bra övning och intressant sätt att arbeta på. Vi skulle nämligen skriva en låt tillsammans två och två, men turas om att skriva text och musik. Alltså en skriver verstext, en skriver versmelodi (utan att tala om för varandra vad en skrivit) och sen vänder en på det. Som Katarina sa kan en själv ofta skriva jättebra låtar, men tillsammans kan det bli fantastiskt!

I helgen hade dessutom två Ellor nöjet att få delta i juryn för Musik Direkt Gotland. Det var en riktigt grym upplevelse har de berättat men ju som alltid när det gäller tävlingar i musik fanns svårigheten att inte tillåtas att ge alla poäng! Alla var tydligen skitbra.

Denna helg är vi även flera som tagit tillfället i akt att bekanta oss mer med studion nu när vi själva har lov att använda den hur mycket vi vill. Några av låtarna från Katarina Nuttalls uppgift går förmodligen därför snart att få höra på repeat.





/Mel