söndag 20 mars 2016

Söndag den 20/3

Tick, tack, tick, tack.
Jag har försökt tvinga mig till att ta en liten paus från ljud. Nu tickar bara min väckarklocka och dova röster hörs från övervåningen.
Vi är nu mitt inne i inspelningsvecka så mina öron är lite trötta. Men kul är det, intressant vad som kan hända inne i studion..

Igår fick vi veta att vi kommer att spela i Tyskland, Lubeck som vi hoppats på ska bli spännande!  

I går, som en paus i fokus och pokus var många av oss inne i Visby för att titta på Great Blue Heron Call och Nightbird som spelade inne på Visbybörs igår kväll.
Det var grymt att se Great Blue Heron Call, (Bella och Cici i årskurs tvås projekt) framföra sina låtar, de är så duktiga! Väldigt bra på att hålla mellansnack också, vilket jag verkligen uppskattar!

För mig var det också första gången jag hörde Nightbird spela, som tidigare har gått på Ella linjen, även tidigare medlem i Mudwalk, men som nu är soloartist och släppt sitt debutalbum Nightbird i november förra året. Det var inspirerande att höra hur hon skapade så mycket med röst och gitarr. Kan verkligen rekommendera att kolla in, grymt snygg LP finns att köpa också, även digitalt såklart!

Nu måste jag sova, ska upp i ottan och fortsätta lyssna på inspelning och fortsätta med planerandet inför vår slutturné och inte minst ska vi fortsätta att arbeta med vårat eget material i banden. Så natti, natti så hörs vi snart igen! 


tisdag 8 mars 2016

Marsch så var det mars!


Nämen tjena bloggen!

Vart ett tag sedan jag gjorde ett inlägg här så kände att det var dags.

Nu har det blivit mars och dagen jag skriver detta är det internationella kvinnodagen. Super!!!

Vi har precis kommit tillbaka från sportlov och nu vankas det ordentligt arbete igen, såsom planering inför nästa turné. Vi hade tänkt slå på stort och åka till Tyskland… Jag känner mig lite nervös eftersom det kommer bli så jääääeeeedra mycket arbete, men en är inte ensam här då va! Vi delar upp oss i olika ansvarsområden för att arrangera turnén, så ingen springer runt som en tappad råtta och inte ved vad de ska göra. Vi följer upp med varandra i grupp igenom hela processen också och hjälper andra när de behöver hjälp, och ifall en skulle känna att en inte har någonting att göra för stunden.

Ett roligt plus med det här turnéprojektet är att vi kommer spela våra egna låtar… Det är väldigt kul att få höra varandras material och att få feedback på sin egen! Nu får vi också extra tid att skriva tillsammans och jamma och det är nice. Så jävla nice.

Ibland känns det som att det bara är fika, turné, ensemble och lov och det är allt som händer. Till exempel att på Gotland är sportlov lagda v 9, tämligen nära det fasta påsklovet för hela landet som är v 13… Jag från Göttlaborg är van vid att ha sportlov v 7, känns grymt mycket rimligare. Lyllos er som fick ha sportlov då. Även om det är gött att vara ledig. Och jag är hellre här och har sent sportlov än att inte vara här. Egentligen så är det lyllos mig som får spela musik hela dagarna.

Utöver vanliga schemat förutom turnéplanering så har vi även låtskrivningsprojekt med Katarina Nutall och inspelningsprojekt i samarbete med ljudteknikslektionerna. Känns som att det är mycket på gång nu men ändå så vet jag i bakhuvudet att april alltid är en stressigare och mer händelserik månad. Så försöker göra mitt bästa att hålla huvudet kallt och följa upp planering och se till att saker och ting blir gjort och sånt… Enklare med den första punkten eftersom vårvädret tenderar att bli försenat på Gotland jämfört med fastlandet. Så solen kanske har börjat skina, men än är det fortfarande kalla vindar om skallen. Fast en ska kanske inte alltid bedöma saker och ting så fort, eftersom vi inte har snö här och prognoser säger att den inte ska komma hit, samt att det är snö på många ställen i Sverige nu. Fan alltså, prat om vädret är kanske inte världens bästa omen på intressant snack!

Med det sagt så får alla lyssna in Sometimes It Snows In April av Prince och känna in den stämningen med mig, i förberedelse för hektiska april, så får vi alla ha det gött så länge!

Peace Out!

/ Louise